Poques curses desperten tanta simpatia entre els aficionats a les curses de muntanya com el Trail del Bisaura que, en les cinc edicions que porta disputades, ha aconseguit arribar al cor dels esportistes de tot el país.

La clau de l’èxit seria una barreja entre paisatge, dificultat i un ambientàs de categoria.  Si mireu els comentaris que pengen a les xarxes socials els qui van participar-hi el passat cap de setmana entendreu perquè hi ha “òsties” per accedir a alguna de les 1000 places disponibles.

Els recorreguts, quatre com sempre, oferien moltes opcions a tota mena d’esportistes.

La S, amb un recorregut d’11 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu va comptar amb la victòria de Martí Nogué amb un temps de 55 minuts i 1 segon, i de Rebeca Fernández amb 1 hora, 8 minuts i 3 segons.

La cursa M, que constava d’un recorregut de 21 quilòmetres i 1000 metres de desnivell, va representar una nova victòria pel rodenc Jonathan Mora amb un temps d’1 hora, 52 minuts i 23 segons.  Mireia Pons va ser la primera fèmina amb un temps de 2 hores, 16 minuts i 27 segons.

Pel que fa a la L, de 50 quilòmetres i 3100 metres de desnivell positiu, Gerard Morales i Mònica Grajera es van endur la victòria.  El moianès ho va fer amb un temps de 5 hores, 32 minuts i 38 segons, mentre que Grajera va completar el recorregut amb 7 hores, 3 minuts i 30 segons.

El plat fort arribava de la mà de la cursa XL.  Amb un recorregut de 80 quilòmetres i 5200 metres de desnivell positiu, la cursa presentava una novetat més que destacable i que tenia a tothom en expectativa: el terreny estava sec.  Pot semblar una bajanada, però els veterans del Trail del Bisaura encara no havien pogut disputar una edició on el fang no en fos el protagonista, i hi havia molt d’interès a veure com podia afectar aquest factor al desenvolupament de la prova.

Des de bon començament un grup de cinc corredors format per Dani Parés, Lluís Ruiz, Aaron Díaz, Javi Puit i Àlex Izquierdo es van destacar al capdavant de la cursa.  Al llarg dels quilòmetres, aquest grup es va anar esqueixant fins al punt que Parés i Ruiz van arribar plegats a la meta de Sant Quirze de Besora on es van sortejar la victòria.  La sort va voler que fos Parés l’afortunat aconseguint, d’aquesta manera, la seva segona victòria consecutiva a la prova bisaurenca.  El temps emprat pels dos guanyadors, 10 hores, 16 minuts i 59 segons, significava un nou rècord de la prova.  El tercer classificat va ser el vigatà Xevi Vidal, a 12 minuts dels guanyadors.  En la categoria femenina, la victòria va ser per una excel·lent Marta Batalla que va dominar la prova en gairebé tot el recorregut.  Batalla, a més, també va millorar el rècord de la cursa aturant el cronòmetre a les 13 hores, 33 minuts i 57 segons.  Sònia Sánchez va ser segona, a 20 minuts de la guanyadora mentre que Gemma Navarro va completar el podi amb un temps de 14 hores, 20 minuts i 47 segons.

L’organització es va felicitar del bon desenvolupament de la jornada i de la tasca dels nombrosos voluntaris que, una vegada més, es van bolcar perquè el Trail del Bisaura fos un èxit.  Com a mostra, a la galeria d’imatges oficials realitzades per Albert Garrido, us costarà trobar-ne alguna en què els corredors i corredores no estiguin rient i passant-s’ho d’allò més bé.

 

Algunes imatges de la galeria d’Albert Garrido.