La cursa més multitudinària i mediàtica del calendari de curses de muntanya, l’Ultra Pirineu, es va disputar el passat 23 de setembre a l’entorn del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

La prova reunia la flor i nata del trailrunning nacional amb la presència de corredors del nivell de Kilian Jornet, Luis Alberto Hernando, Núria Picas, Maite Maiora, Pau Capell o Jordi Gamito, entre d’altres…

Els aficionats van tornar a omplir els punts més emblemàtics de la cursa i l’ambient que es va viure va ser el què ja és tradició: molta gent a la sortida, a l’arribada i durant tot el recorregut.

L’Ultra, amb un recorregut de 110 quilòmetres i 6800 metres de desnivell, va donar la primera sorpresa de la jornada i és que en cap moment es va veure clar qui s’emportaria la victòria.  Durant el primer tram semblava que Zaid Ait Malek optava a la victòria ja que va arribar primer a Bellver, però al control de Gòsol era Cristofer Clemente qui liderava la cursa.  Els dos es van haver de retirar i va passar a ser Luis Alberto Hernando, el gran favorit, qui lideraria la prova.  Hernando, però, va patir una devallada per problemes físics i va cedir el protagonisme als homes del grup perseguidor.  Finalment, el lleonès, Pablo Villa va atacar i es va adjudicar la victòria amb un temps de 12 hores, 30 minuts i 19 segons.   Dmitry Mityaev va ser segon entrant només 3 minuts i mig després, mentre que Aurelien Dunand-Pallaz completava el podi a un quart d’hora del guanyador.  La resta del top10 va tenir un marcat component català amb Jordi Gamito com a  quart classificat, Ivan Camps en cinquèna posició, Gerard Morales setè, i Francesc Solé i Pau Capell, novè i desè, despectivament.  L’osonenc Dani Parés va realitzar una magnífica cursa i va finalitzar en onzena posició.

Pel que fa a les dones, la basca Maite Maiora es va coronar com a guanyadora amb un temps de 14 hores, 22 minuts i 19 segons.  Maiora va protagonitzar un gran duel amb la catalana Núria Picas, que va ser segona i que va presentar mostres evidents de cansament després de la cursa que va guanyar al Montblanc tot just fa uns dies.  Ekaterina Mityaeva va completar el podi de la categoria femenina.

 

 

Algunes imatges de l’edició d’enguany de l’Ultra Pirineu, i de la Nit Pirineu.  Fotos: Ultra Pirineu.