La cursa més curta de totes les que es disputen en el marc de la UTMB, la OCC (Orsières, Champex, Chamonix), ha esdevingut un gran èxit en la carrera d’Eli Gordón.  La corredora de Montornès del Vallès s’ha imposat a corredores de primeríssim nivell com Emilie Forsberg o la francesa Amandine Ferrato.

La prova constava d’un recorregut de 55 quilòmetres amb 3500 metres de desnivell positiu i la victòria a la categoria masculina ha sigut per Marc Lauenstein, seguit de Thibaut Baronian i Ivan Camps.

Tornant a la categoria femenina, la prova va estar dominada en tot moment per la sueca Forsberg i la francesa Ferrato, seguides per Gordón que va mantenir en tot moment una distància de dos o tres minuts com a màxim.  Al tram entre Vallorcine i Argentière, la vallesana va apretar el ritme i va aconseguir atrapar a les capdavanteres.  A partir d’aquell moment ja no va deixar el liderat i va mantenir-lo en l’ascens a la Flégère augmentant l’avantatge al llarg del descens fins a Chamonix, on s’adjudicaria la victòria.  El temps final de Gordón va ser de 6 hores, 12 minuts i 16 segons.  Emilie Forsberg arribava gairebé vuit minuts més tard, mentre que la francesa Ferrato ho feia 9 minuts després de la sueca.

Gordón, que celebrava el seu aniversari, es va mostrar molt emocionada en la seva entrada a meta i va mostrar la seva sorpresa per una victòria que no hagués imaginat possible.

Podeu visualitzar el video de l’arribada en el següent enllaç.