Montse Picanyol, en primer terme, va finalitzar la prova en segona posició. Foto: Marrana Skyrace/Guillem Casanova.

 

El passat diumenge 27 d’agost es va disputar la sisena edició de la Marrana Skyrace a l’estació de muntanya de Vallter 2000.  La cursa, organitzada per MadTeam, va fer un ple total de participants, arribant fins als més de 500 participants.

La prova constava de dos recorreguts.  La Volta del Gegant i el Circ de Morens. La Volta del Gegant era la llarga, amb 23 quilòmetres i 1900 metres de desnivell, transcorria per cims com el Pic de la Dona, la cabana de Bacivers, el Bastiments, el coll de Tirapits, el Racó i el coll de la Marrana.  L’altra, el Circ de Morens, presentava un traçat d’11 quilòmetres i 900 metres de desnivell i els corredors feien el Pic de la Dona i el Coll de la Marrana.

Dels 308 finishers de la Volta del Gegant, Marc Trasserra i Marc Carós van ser-ne els més ràpids.  Ambdós corredors van arribar plegats a meta amb un temps de 2 hores, 55 minuts i 59 segons.  Jordi Clermont va ser segon, a quatre minuts, mentre que Zoel Codola va completar el podi amb un temps de 3 hores, 4 minuts i 21 segons.  En dones, la victòria va ser per a Ona Castellsagué amb un temps de 3 hores, 27 minuts i 25 segons.  Montse Picanyol arribava onze minuts més tard i Maria Illa era tercera a un quart d’hora de la guanyadora.

Per la seva banda, el Circ de Morens va comptar amb 178 corredors que van completar la prova.  Isaac Bartí es va adjudicar la victòria amb un temps d’1 hora, 15 minuts i 21 segons.  Lluis Barbé entrava dos minuts i mig més tard, mentre que Jordi Gallego era tercer amb un crono d’1 hora, 21 minuts i 30 segons.  Pel que fa a la categoria femenina de la cursa curta, Cristina Almaraz va emportar-se la victòria amb un temps d’1 hora, 40 minuts i 24 segons.  La segona classificada va ser Olga Estellé, a quatre minuts, mentre que Bea Campos va ser tercera a 9 minuts de la guanyadora.

Aquesta sisena edició de la cursa s’ha bolcat en una causa tan solidària om l’ajuda al Banc d’Aliments.

En els següents enllaços podeu consultar les classificacions oficials i una galeria d’imatges oficials de la cursa a càrrec de Guillem Casanova.