La forta calor i la duresa del recorregut van ser els dos grans protagonistes de la quarta edició de l’Esquella de Pardines, que va tenir lloc el passat dissabte 29 de juliol a la localitat ripollesa.

En aquesta edició s’estrenava un nou format de cursa, el Batall, que amb 16’5 quilòmetres de recorregut i 1450 metres positius, s’afegia a la Clàssica, de  26’5 quilòmetres i 2250 metres de desnivell positiu acumulat.  A aquestes dues curses s’hi havia d’afegir l’Esquella Júnior, amb 10 quilòmetres i 1100 metres de desnivell.  El recorregut transitava pels cims del Mont-roig (1.991 m), el Puigestela (2.000 m) i el Taga (2.040 m), i depenent de la cursa escollida es feien tots o només el segon bucle.

Un total de 282 corredors van participar en les tres curses amb victòria per a Xevi Vidal i Montse Martínez a la clássica.  L’osonenc va marcar un crono de 3 hores, 55 minuts i 41 segons.  El segon classificat va ser David Adán, a dos minuts i mig, mentre que Albert Ballús va ser tercer amb un temps de 4 hores, 5 minuts i 32 segons.  Pel que fa a Martínez, la guanyadora absoluta va marcar un temps de 4 hores, 50 minuts i 36 segons.  Eva Mesado va ser segona a 26 minuts de la guanyadora, mentre que Clàudia Tremps va ser tercera a més de mitja hora de Martínez.

La prova del Batall va estar dominada per Oriol Juan amb un temps de 2 hores, 12 minuts i 35 segons.  Oscar Flores entrava dos minuts més tard, mentre que Eudald Solé ho feia a 9 minuts del vencedor.  En fèmines, victòria per Airina Guillén amb un temps de 2 hores, 45 minuts i 44 segons.  Erola Bisquert va ser segona a 7 minuts i Maria José Gajete va completar el podi amb un temps de 3 hores, 9 minuts i 48 segons.

Podeu consultar les classificacions oficials en el següent enllaç.

 

Jordi Tubau en plena cursa. Foto: @comunaesquella