Jan Margarit es va adjudicar la cursa. Foto: FBK Dolomites Skyrace.

 

Els corredors catalans van ser els clars protagonistes de la vintena edició de la Dolomites Skyrace que va tenir lloc el passat cap de setmana a Itàlia.

A la prova del Quilòmetre Vertical, el millor català va ser Pere Rullàn que, amb un temps de 35 minuts i mig, va quedar en la desena posició.  Jan Margarit va quedar quinzè amb gairebé dos minuts més, Joan Freixa va ser dinovè i Marc Trasserra va ser el 32è.  En fèmines, Laura Orgué va aconseguir la quarta posició marcant un temps de 41 minuts i 23 segons, mentre que Paula Reixach va ser vint-i-vuitena.

L’endemà es disputava la clàssica que, enguany, canviava el recorregut per arribar fins als 23,5 quilòmetres i 1950 metres de desnivell positiu.  En aquesta cursa el domini català va ser total ja que Jan Margarit i Laura Orgué van adjudicar-se la victòria a les seves respectives categories.

La igualadina va aconseguir la seva tercera victòria a la prova italiana marcant un temps de 2 hores, 36 minuts i 29 segons.  Darrere seu arribava la nord-americana Hillary Gerardi, a un minut i mig d’Orgué, mentre que la noruega Hilde Aders completava el podi arribant tres minuts i mig més tard que la campiona.  La corredora de la Selecció Catalana, Anna Comet, va aconseguir la tretzena posició amb un temps de 2 hores, 58 minuts i 39 segons.

A la categoria masculina, el jove Jan Margarit va convertir-se en home i es va adjudicar la victòria en una de les curses més prestigioses del calendari.  Margarit va completar el recorregut amb un temps de 2 hores, 6 minuts i 20 segons.  L’italià Davide Magnini arribava només 22 segons més tarda, mentre que el també italià Marco de Gasperi ho feia 45 segons més tard que el català.  Pel que fa als integrants de la Selecció Catalana, Oriol Cardona va aconseguir la quinzena posició, Eduard Hernández va ser dissetè i Josep Rosset 24è.  Eduard Baquer i Eugeni Gil es van veure obligats a abandonar la cursa per problemes físics.

Podeu consultar les classificacions generals aquí.

 

 

Galeria d’imatges extretes del Facebook de la cursa.