La cinquena edició del Casa Tió Triatló d’Osona va tornar a ser un èxit de convocatòria i es van exhaurir els 500 dorsals que permetia la prova.

La cursa, organitzada pel Club Natació Vic-ETB i l’ajuntament, va viure una de les edicions més disputades ja que els vuit primers triatletes en finalitzar la cursa ho van fer separats, només, per 50 segons.

La victòria va ser per l’argentí Luciano Franco Taccone, del club barceloní CET Distance.  Taccone va marcar el segon millor registre de la història de la prova finalitzant-la amb un temps d’1 hora, 11 minuts i 17 segons.  El rècord el té Nan Oliveras que, a l’edició del 2014, va trigar 21 segons menys.  El segon classificat va ser Albert Moreno, a deu segons, mentre que Michele Sarzilla va completar el podi a 32 segons de Taccone.

La categoria femenina va tenir dues protagonistes;  Marta Sánchez i Eva Ledesma.  La vigatana va dominar gran part de la cursa i Ledesma la va anar empaitant.  Al final, a la pujada del carrer de la Riera, l’esportista del CE Tri va avançar a la del CN Vic-ETB i va aconseguir la victòria amb rècord inclòs.  Eva Ledesma va marcar un temps d’1 hora, 21 minuts i 10 segons, va treure 9 segons d’avantatge sobre la vigatana Marta Sánchez, i 3 minuts i 45 segons a Anna Flaquer, del Fasttriatlon.

El Triatló d’Osona formava part del Campionat de Catalunya de Clubs i va servir per coronar les noies de l’equip vigatà com a campiones.  Pel que fa a la categoria masculina, el títol va ser pels homes del Fasttriatlon.  Un altre campionat que estava en joc era el de Catalunya Universitari, amb victòries per la mateixa Sánchez i Jordi Montrabeta.

 

Imatge del tram de ciclisme de l’edició d’enguany.