Aquest passat cap de setmana es va disputar l’onzena edició del Triatló de Vitòria-Gasteiz.

La prova va comptar amb la participació de 1037 triatletes dels que cal destacar la cinquena posició del triatleta de Muntanyola Erik Merino.

La jornada va començar a les 8.30h del matí al pantà de Landa amb un circuit acuàtic de 1900 metres.  L’Erik va sortir de l’aigua a 3 minuts del primer classificat i ocupant la setena posició, en un grup integrat pels principals favorits com ara Victor del Corral, Aimar Aguirresarobe i, el canadenc, Taylor Reed.

El segment ciclista, de 90 quilòmetres majoritàriament pla, va fer que les diferencies entre tots els triatletes es mantinguéssin sempre estables. L’Erik rodava en sisena posició a dos minuts de les posicions de podi.  Una ràpida transició i va servir per afrontar els darrers 21 quilòmetres de cursa a peu amb opcions de remuntar.  L’Erik va marcar un dels millors parcials i, en el quilòmetre 15, es va situar cinquè (avançant a Aimar Aguirresarobe) i a només un minut del quart (Taylor Reed). Al final va entrar a la meta amb un temps de 4 hores, 4 minuts i 41 segons.

Després de la cursa, l’Erik declarava que  “Estic satisfiet amb el resultat, objectiu complert, ja que venia a per el Top 5. En un circuit tant pla és difícil remuntar contra grans especialistes, pero m’he defensat molt bé i he corregut a un bon nivell”.

Podeu consultar els resultats de la cursa al següent enllaç.

 

Moment de l’arribad a ameta de l’Erik Merino. Foto: Press Merino.