Tal com us anunciàvem fa tot just unes setmanes, l’ultra fondista de Muntanyola, David Ferràndez, participava el passat 1 i 2 de juliol en el Campionat del Món d’Ultrafons a Belfast (Irlanda del Nord).

Malauradament en David no va tenir el seu millor dia i no va poder realitzar una bona cursa.  Tal com explica en el seu blog, on penja les cròniques de les curses en què participa, en David va tenir la sensació, des del primer moment de trobar-se fora de lloc.  D’entrada ja va adonar-se que aquesta mena de proves requereixen arribar-hi molt rodat de quilòmetres a les cames i ara, precisament, no era el seu cas.

Des del començament de la cursa ja va veure que no acabava de trobar el ritme i la motivació va començar a disminuir.  La paciència és una gran virtut en aquestes proves i en David, coneixedor d’aquesta circumstància, va esperar que les coses milloressin.  Al cap de quatre hores havia completat la marató, molt lluny dels seus temps habituals.  A la sisena hora el nombre de quilòmetres no arribava als seixanta i la motivació dequeia més i més.

Deixant clar que no s’han de posar excuses, el clima tampoc va ajudar en David i a molts altres corredors.  Es corria a onze graus quan dos dies abans a casa hi teníem una onada de calor amb temperatures de fins a 38 graus.  Un contrast que havia de passar factura fos com fos.

En vista de la situació, en David va proposar-se arribar als 100 quilòmetres, la meitat del seu objectiu inicial, i per fer-ho va trigar més de 12 hores.  A la tretzena hora i amb 105 quilòmetres a les cames va decidir retirar-se.

De les decepcions se n’aprèn i en David ens té acostumats a aixecar el cap i mirar positivament endavant.  L’experiència li ha servit per gaudir d’una competició que s’estima i ser testimoni de les grans marques que van fer els vencedors.  Gairebé 270 quilòmetres va fer el primer classificat, i la primera dona va fregar els 260.

Després d’aquesta prova, en David ja està pensant en la seva nova participació a l’Spartathlon, a Grècia, on l’any passat va aconseguir finalitzar-la i fer realitat el seu somni.

 

En David, durant la cursa. Foto: Blog David Ferràndez.