La cinquena edició del Trail Terra de Comtes i Abats ja està escalfant els motors.  La cursa es disputarà el proper diumenge 8 d’octubre, i les inscripcions fa uns pocs dies que s’han obert.

Per aquesta edició, els organitzadors han preparat 3 recorreguts diferents i totalment nous respecte les anteriors edicions.  Els responsables de preparar aquests itineraris són Aleix Fàbregas i Marc Carós, dos grans corredors de curses de muntanya del Ripollès que han sigut, també, campions d’algunes de les curses més importants del territori.  Per tant, tot indica que la cursa no deixarà indiferent a ningú.

El recorregut curt, l’Iniciàtic, és el més assequible.  Amb una distància de 13 quilòmetres i 600 metres positius, portarà els participants per la zona occidental de la Vall del Freser passant per la muntanya del Catllar i la Serra de Bufatals.

La Panoràmica és la cursa intermitja.  Constarà de 30 quilòmetres i 1300 metres positius que s’endinsaran per nous camins i nous boscos.  Com a punt destacable de la cursa hi trobem la pujada a l’ermita de Sant Marc.

El Gran Trail serà la prova reina de la jornada.  Es tracta d’una marató amb 2800 metres positius que, enguany, ha estat suavitzada i es presenta un xic més assequible.  Els participants pujaran fins els rasos de Tubau des d’on es contempla una magnífica vista panoràmica del Pedraforca, la Serra d’Ensija i el Pirineu més oriental.

L’edició del 2016 va comptar amb les victòries de Jaume González i Sara Sanante a l’Iniciàtic, Álvaro Álvarez i Raquel Bosch a la Panoràmica, i Adrià Matas i Messi Arcos al Gran Trail.  Estigueu atents perquè us anirem informant de les darreres novetats d’aquesta cursa a mida que s’acosti la data.

 

 

Galeria d’imatges de l’edició del 2015 realitzades per Sergi Colomé.