Durant els dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol, es va disputar la segona edició de la Pierra Menta Eté, a la localitat savoiana d‘Arêches-Beaufort, als Alps francesos i ben a prop de les fronteres amb Itàlia i Suïssa.

La prova es dividia en tres etapes, es corria per parelles i s’havien de liquidar 70 quilòmetres amb 7000 metres positius per endavant.  Un total de 452 equips van participar-hi entre els quals alguns formats per corredors catalans i de l’estat espanyol.

Les osonenques Anna Comet i Laia Andreu, corredores de la Unió Excursionista de Vic,  van aconseguir firmar una segona posició en una de les proves més apreciades del calendari internacional marcant un temps total de 10 hores i 52 minuts.

Les vigatanes van finalitzar segones en cadascuna de les etapes, després de fer una cursa molt regular i ben planificada.

La primera posició del podi va ser per Hillary Gerardi i Celia Chiron, una corredora francesa i una nord-americana, mentre que el tercer lloc va ser per un equip canadenc.

La Pierra Menta és una prova singular perquè es competeix amb parelles, els dos components de cada equip han de completar el recorregut de cada etapa conjuntament, sense poder-se separar més d’alguns segons.

En declaracions post-cursa, l’Anna comentava que “Amb la Laia ens coneixem a la perfecció i ens complementem bé. Ella és ràpida a les zones planes i jo sóc més tècnica en zones de desnivell pronunciat. Ens hem entès a la perfecció i estem molt contentes.”

És un resultat important pel palmarès de les dues corredores que estan gaudint d’un espectacular estat de forma.

Ara l’Anna es troba en plena temporada i toca acabar d’assaborir aquest èxit, però ja amb el cap posat a les properes competicions.

“Faré una breu recuperació i, espero poder tornar a entrenar fort aquest proper cap de setmana. Ara em centraré en un parell de proves de les World Series, Dolomites Skyrace el 22 de juliol i Skyrace Comapedrosa el 30, són els propers reptes.”

 

Imatge extreta de la web de la cursa.