Mònica Comas segueix en un estat de forma espectacular. Foto: Uri Batista.

 

El passat diumenge 25 de juny va tenir lloc una nova edició del Trail Ulldeter, amb sortida i arribada a Camprodon i amb un gran èxit de participació.  La prova constava de dos recorreguts, el Trail, amb 24 quilòmetres i 1300 metres de desnivell positiu, i la Marató, amb 47 quilòmetres i 3300 metres positius.

Aquesta prova era la segona del calendari de les Mission X3, organitzades per Klassmark i Salomon, i que finalitzarà al juliol amb la disputa del Trail Catllaràs, al Berguedà.

La cursa curta va comptar amb 480 finishers i se la va adjudicar Adrià Canimas amb un temps de 2 hores, 16 minuts i 8 segons.  Un minut i escaig més tard entrava Roberto Garcia, mentre que Albert Ollé completava el podi amb un temps de 2 hores, 19 minuts i 27 segons.  En dones, la victòria va ser per a Montse Martínez amb un temps de 2 hores, 52 minuts i 25 segons.  Silvia Segura va ser segona a tres minuts de la guanyadora, mentre que Katie Krehlik va ser tercera marcant un temps de 2 hores, 56 minuts i 50 segons.

A la prova reina es va veure una nova exhibició del gironí Toti Bes, que va adjudicar-se la victòria aturant el crono a les 5 hores, 44 minuts i 8 segons. El rosinc Xavi Llamas va ser segon amb un temps de 6 hores i 34 segons, mentre que Ignasi Riuró arribava quatre minuts més tarda completant, d’aquesta manera, el podi.  A la categoria femenina, l’osonenca Mònica Comas va tornar a demostrar que ha vingut al món de les curses de muntanya per quedar-s’hi.  Comas va dominar la prova per davant de corredores de renom i va augmentar el seu palmarès.  Al primer control, a Ogassa, ja avantatjava en 7 minuts a Tina Bes, i a Pardines, al quilòmetre 29 de cursa, la distància ja era de 10 minuts. Als darrers quilòmetres, però, la gironina va treure la seva veteranía a escena i va aconseguir escurçar aquesta distància.  El temps final de Comas va ser de 6 hores, 52 minuts i 36 segons.  Un minut i escaig després arribava Bes, mentre que Clàudia Roca completava el podi entrant més de mitja hora després de les protagonistes del duel femení.

Podeu consultar les classificacions oficials al següent enllaç.

Petita galeria d’imatges dels participants a la Marató del Trail Ulldeter.  Fotos: Organització/Uri Batista.