Lluís Ruiz, en una impressionant imatge de la prova. Foto: Trail Carlac/Elena Mate.

 

El passat cap de setmana es va disputar una nova edició, i ja en van quatre, del Trail Carlac a la Val d’Aran.  La prova, organitzada per Baishmonix, constava de cinc curses diferents: l’Sprint Vertical, d’1,9 quilòmetres i 290 m+, la Montlude Skyrace, de 26 quilòmetres i 2460 m+, la Marató Quate Lòcs, de 43,3 quilòmetres i 3440m+, la Bosc de Carlac, de 19,3 quilòmetres i 1170 m+, i finalment, la Vila de Les, amb un recorregut de 9,4 quilòmetres i 550 metres de desnivell positiu.

L’esdeveniment pretén apropar als esportistes i al públic en general les virtuts d’aquesta part de territori i promocionar i potenciar les activitats esportives i lúdiques a la zona del Baish Aran.  Tots els pobles d’aquesta part de la vall s’han vist implicats en l’esdeveniment.

La cursa reina va comptar amb la presència de corredors d’un altíssim nivell, a l’alçada del recorregut, ja que només van aconseguir d’acabar-la un total de 33 participants.  Les causes d’aquest nombre tant petit de finishers podrien ser, perfectament, les altes temperatures que es van viure durant tot el cap de setmana.

La bisbalenca Gemma Avellí (AE Matxacuca), es va proclamar campiona a la categoria femenina amb un temps de 8 hores, 10 minuts i 25 segons.  La segona classificada va ser Marta Batalla (Borges Trail), arribant 9 minuts més tard, mentre que Estefania Guinovart (Runners Tarragona) va ser tercera amb un temps de 9 hores, 5 minuts i 22 segons.  A la Montlude Skyrace, Avellí va ser segona de la general 17 minuts per darrere de Giulia Portulari (Borges Trail) que va vèncer la prova amb un temps de 4 hores, 47 minuts i 50 segons.  La tercera classificada va ser Neus Peiró amb un crono de 5 hores, 23 minuts i 59 segons.

Pel que fa a la categoria masculina, Miguel Caballero (LaSportiva) es va emportar la victòria amb un temps de 5 hores, 29 minuts i 55 segons.  Darrere seu, però a 21 minuts, entrava Lluís Ruiz Oller (Nonstop.cat) i el tercer classificat era Jaume Folguera (Firehawk), que finalitzava la marató amb un temps de 6 hores, 8 minuts i 3 segons.  Es dona la circumstància que els dos primers classificats, Caballero i Ruiz, també ho van ser de la Montlude Skyrace el dia anterior.  En aquella cursa Albert Herrero va ser tercer.

En definitiva, un gran cap de setmana d’esport en terres pirinenques que va reunir a corredors i corredores de primer nivell.

Podeu consultar les classificacions en aquest enllaç.

 

Galeria d’imatges: Trail Carlac/Elena Mate.