El proper diumenge dia 18 de juny es disputarà el Quilòmetre Vertical de la Vall de Ribes, la darrera prova de la primera edició del Generalli Pirineu Vertical.

Aquest campionat ha estat format per la prova del KV d’Ogassa, el KV de l’Esquella de Pardines, el KV de la Batega al Bac, a Campelles, i ara finalitza a Ribes de Freser.

El recorregut és la via més coneguda per ascendir al cim del Taga, a 2040 metres d’alçada, tot i que la prova finalitza a la cota 2030 ja que des d’allà fins a la creu és ben pla.  Segons l’organització, el recorregut es pot diferenciar clarament en tres trams.  Els dos primers quilòmetres presenten un desnivell de 450 metres positius per l’interior del bosc i creuant alguns prats.  Després comença un tram més fàcil fins els plans de Conivella on hi haurà l’avituallament.  A partir d’aqui ja es comença a visualitzar el cim del Taga.  En aquest punt comencen les fortes rampes del 35% per prats alpins, i el darrer quilòmetre és, potser, el més dur fins arribar a la grimpadeta final.

En finalitzar la prova es coneixeran els resultats finals del campionat, que us explicarem amb tot detall.

 

Imatge del KV de la Batega al Bac.