Era d’esperar que fes calor, però els participants a l’onzena edició de l’Olla de Núria no haurien imaginat mai que en fes tanta.  Aquest va ser un dels principals handicaps que van haver de patir els 700 participants que es van donar cita a la Vall de Núria el passat cap de setmana del 10 i 11 de juny.

El festival va començar el dissabte amb la disputa de la prova de Quilòmetre Vertical.  Amb sortida a la central de Daió, els participants van haver de realitzar sis quilòmetres salvant un desnivell de 1580 metres fins al cim del Torreneules Gran, a 2739 metres sobre el nivell del mar.

Pere Rullan es va adjudicar la victòria a la categoria masculina amb un temps d’1 hora, 9 minuts i 8 segons.  El berguedà Joan Freixa va ser segon, a quatre minuts de Rullan, mentre que el veterà Agustí Roc va completar el podi amb només 32 segons més que Freixa.  En femines, la campiona del Món Laura Orgué es va endur la victòria fent bons els pronòstics.  Orgué va marcar un temps d’1 hora, 21 minuts i 46 segons.  La segona classificada, Fàtima de Diego, va trigar 12 minuts més, mentre que Alba Segura va ser tercera amb un crono d’1 hora 38 minuts i 8 segons.

Durant la tarda del dissabte es van portar a terme un seguit d’activitats que complementaven la festa esportiva per excel·lència de la vall.  Van haver-hi les xerrades de l’Olla de Càpsules, a càrrec del cardiòleg Miquel Ylla sobre les conseqüències dels excesos esportius en el cor, Pere Rullán, sobre la importància del benestar físic i els entrenaments, i Andreu Calvó, que va centrar la xerrada sobre com interpretar un  mapa i orientar-se en muntanya.

El mateix dissabte també es va fer el “Pasta Party” amb la presència de corredors, familiars i organitzadors, i es va comptar amb la presència de l’alpinista Ferran Latorre, membre de l’UE Vic, entitat organitzadora de l’Olla, que va rebre un regal per celebrar la seva gesta de completar i coronar els 14 cims de 8000 metres que hi ha al món.

L’endemà es donava el tret de sortida a la cursa més esperada.  Un recorregut de 21,5 quilòmetres pels cims més emblemàtics del Ripollès i que envolten la vall.

El guanyador de la categoria masculina va ser Jan Margarit creuant la meta amb un temps de 2 hores, 18 minuts i 13 segons.  El madrileny Antonio Alcaide va ser segon amb 2 hores, 23 minuts i 40 segons.  Oriol Cardona va ser el tercer arribant un minut i mig més tarda que el corredor de l’equip Dynafit.  A la categoria femenina, la sorpresa va arribar quan Laura Orgué es va plantar en primer lloc a meta.  Recordem que Orgué havia competit i guanyat la prova vertical el dia abans, però aquesta circumstància no la va privar de realitzar una cursa immillorable.  El seu temps va ser de 2 hores i 52 minuts.  Darrere seu, Clàudia Sabata arribava a la meta 11 minuts més tard i, finalment, la gironina Tina Bes completava el podi amb un temps de 3 hores, 25 minuts i 5 segons.

L’organització va valorar molt positivament el desenvolupament de les dues jornades i va remarcar el compromís amb el respecte amb l’entorn.

En aquest enllaç podeu consultar les classificacions oficials.

 

Imatges extretes de diversos perfils de Facebook de corredors i aficionats.