Imatge dels tres primers classificats. Foto: Press Merino.

 

El triatleta de Muntanyola, Erik Merino (CN Reus Ploms) va guanyar la tercera edició del Ventoux Man Triathlon, disputat el passat diumenge 4 de juny a la localitat francesa de Mont Serein.

La prova va començar a les 7 del matí amb 1.900 metres de natació on l’Erik va sortir sisè de l’aigua a 3’15” del líders i a poc més d’un minut de l’altre català, el multi campió Marcel Zamora.

El segment ciclista va ser un autèntic recital de l’Erik Merino, demostrant una gran gestió de cursa i estratègia. Els 90 quilòmetres estaven dividits en 60 quilòmetres plans i els últims 30 quilòmetres amb la dura pujada al port del Mont Ventoux. L’Erik va anar remuntant posicions i va fer el rècord absolut de la pujada per arribar a dalt del port (1.930 metres d’alçada) en segona posició i a només 40 segons del líder, l’alemany Christian Kramer. En els 4 quilòmetres de descens fins a l’estació d’esquí de Mont Serein, a on estava situada la segona transició, l’Erik va col·locar-se líder amb una excel·lent baixada en unes condicions de boira, visibilitat gairebé nul·la i temperatura ambient de 6 graus.

El segment de cursa a peu, amb 20 quilòmetres per terreny trencat i
420 metres de desnivell positiu, van veure com l’Erik augmentaria l’avantatge final fins als 2 minuts i mig respecte Kramer, aconseguint una victòria de prestigi i rècord de la prova pel jove triatleta de Muntanyola amb un temps de 5:06:20.

El podi el van completar Chrisian Kramer i el Francès Kevin Rundstadler.  Marcel Zamora va acabar cinquè a més de vint minuts.

En declaracions a l’arribada l’Erik va comentar; “Estic molt content d’aquesta victòria, ha estat molt dur, molt… Tota la feina feta amb el meu entrenador Atilla Ozkan (3Dynamic) ha donat els seus fruits. Ara a gaudir-ho.”

Podeu consultar els resultats oficials al següent enllaç.

 

Erik Merino al podi. Foto: Press Merino.