Els propers dies 1 i 2 de juliol es disputarà a Belfast, Irlanda del Nord, el 27è Campionat del Món de 24 Hores d’Ultrafons i enguany comptarà amb la presència dels dos únics osonencs que es dediquen a aquest tipus de curses: en David Ferràndez i en Mia Carol.

 

En David Ferrèndez durant una cursa d’ultrafons.

 

En David, amb cinquanta anys i resident a Muntanyola, milita a les files del CA Granollers i en Mia, amb un any menys i de Vic, ho fa representant els colors del CA Vic.  Ambdós, però, correran aquesta prova integrats a la selecció espanyola que comptarà amb la presència de tretze corredors més.  L’edició d’enguany també serà Copa del Món per a veterans.

Es tracta d’una prova d’ultrafons clàssic, que consisteix en recórrer el major número de quilòmetres dins d’un mateix circuit. Aquest tipus de proves comencen a partir de 50 quilòmetres, 100 quilòmetres, 1000 quilòmetres o 1000 milles, i també per períodes de temps com ara 6 hores, 12 hores, 24 hores, 48 hores, o 6 dies.  Ja veieu que no es tracta de la típica cursa atlètica…

 

En Mia Carol, en plena cursa.

 

L’any passat ja parlàvem sobre l’aventura d’en David a l’Spartathlon, a Grècia, i fa unes setmanes en Mia ens donava una nova alegria en veure que tornava a les curses després d’un temps apartat per culpa d’una lesió, aconseguint la segona posició al Trail Menorca Costa Sud.

Esperem i desitgem que aconsegueixin fer el bon paper a què ens tenen acostumats i que a la tornada ens puguin explicar el desenllaç.

 

Imatge del moment de la sortida de l’edició de l’any passat. Foto: Belfast24.com