Imatge de l’edició d’enguany, amb Tomàs Casas perseguit per Anna Comet. Foto: Josep Alonso.

 

El passat diumenge 21 de maig es va disputar la cinquena edició de la Cursa de Muntanya Saltamarges a Roda de Ter i Les Masies de Roda.  La cursa estava format per un únic recorregut de 17 quilòmetres de llargada.

La prova retornava, enguany, a disputar-se a la primavera i va comptar amb la participació de nombrosos corredors dels més coneguts de la zona.  Van prendre-hi part un total de 112 corredors entre els quals podem destacar Francesc Freixer, Anna Comet, Lluís Ruiz Oller, Mònica Comas, Marc Carós, Manel Amor, Jonathan Mora o Laura Erra, entre d’altres.

El corredor de l’equip Bicis Esteve, Francesc Freixer, es va imposar en la categoria masculina marcant un temps d’1 hora, 15 minuts i 52 segons, seguit de Marc Carós de l’equip Inverse que va fer el mateix temps i com a tercer classificat Jonathan Mora també de l’equip Inverse amb un temps d’1 hora, 18 minuts i 2 segons.

A la categoria femenina, Mònica Comas, de l’equip Apòstols de Bacus, va ser la gran protagonista amb un temps d’1 hora, 28 minuts i 58 segons, quedant la dotzena a la classificació general.  La segona classificada va ser Anna Comet amb 1 hora, 31 minuts i 35 segons. Laura Erra de l’equip Base Esport Estel va tancar el podi amb un temps d’1 hora, 41 minuts i 1 segon.

Els premis pels primers corredors locals se’ls van emportar Nil Gurt i Isabel Castany.

Com a novetat destacable d’aquesta edició hi havia els premis per equips quedant en primera posició l’equip Inverse, segon el Pla i amunt i el tercer va ser l’equip Base Esports Estel.

Aquí podeu consultar les classificacions oficials, i una galeria d’imatges a càrrec de Josep Alonso i Fina Masmitjà.

Des del Grup Saltamarges i l’Ajuntament de Roda, organitzadors de la cursa, es vol donar les gràcies als més de 40 voluntaris que van ajudar a la cursa, als col·laboradors i a tots els participants. També, i molt especialment, a tot l’equip humà Saltamarges per la seva dedicació, entusiasme i ganes de treballar perquè aquesta cursa sigui any rere any una realitat.

 

Galeria de fotos: Josep Alonso i Fina Mitjavila.