Cursa de júnior. Foto: Escuderia Osona

 

El Circuit d’Osona va acollir els dies 20 i 21 de maig, la segona prova del Campionat de Catalunya de Kàrting en què hi van participar 57 pilots.

En total, al llarg del diumenge al matí, es van disputar deu curses dues per a cada categoria i agrupades de la següent manera: cadet, aleví-benjamí, open RACC, júnior i sénior. Durant la jornada, que va ser assolellada, es va comptar amb la presència de molt públic.

En la categoria de cadet, doble victòria del líder del campionat, Sergio Ruiz (Carlos Ruiz Marín), en dues mànegues molt disputades. En la primera cursa, van completar el podi, per aquest ordre, Josep M. Martí i Arnau Asfont. En la segona, el segon i el tercer classificat van ser Javier Lara i Alejandro Albanesi.

La categoria júnior d’enguany es preveu molt emocionant. El podi es va repetir en les dues curses, amb diferències molt minses: primer, Hugo Beldo (Carlos Ruiz Marín), segon va ser Daniel Tkachenko i tercer, Antonio Herrerias.

Després del Circuit d’Osona, la classificació del campionat s’ha ajustat, ja que el líder fins avui, Óscar Jiménez, només va poder fer un quart i un cinquè lloc.

A benjamins, exhibició d’Adrián Benito (EKR Kart Factory), també líder del campionat, que va guanyar les dues curses amb solvència i fins i tot va signar posicions de podi en l’escratx de la cursa, que es va córrer juntament amb la d’alevins (segon i tercer). La segona i tercera posició de benjamins van ser la mateixa en les dues mànegues: Louis Loveau i Raúl Zunzarren.

 

Cursa de júnior, amb Samuel Bean i Óscar Jiménez. Foto: Josep M. Oliver

 

El líder de la categoria d’aleví, Alejandro Meléndez (equip José María Meléndez), també va marcar la diferencia a Vic, amb dues victòries, amb la qual cosa ha fet ple a les quatre curses disputades fins ara a la competició. Es dona la casualitat que, a les quatre curses, incloses les del Circuit d’Osona, el segon classificat també ha estat el mateix, Íker Carceller, que no li va posar les coses fàcils al vencedor, sobretot a la segona mànega, on van arribar enganxats a la meta. Arnau Rafols va completar el tercer esglaó del podi en les dues carreres. Destacar la gran actuació d’Ekaitz Elorz (Escuderia Osona), que va fregar el podi a la segona mànega, a només unes dècimes de Rafols, i va quedar sisè a la primera.

Curses molt competides en la categoria sènior, amb unes primeres posicions molt ajustades. A la primera cursa, els tres primers classificats van arribar en el mateix segon, per aquest ordre: Eric Alonso (Kids to win), Marc Fugardo i David Martínez. En la segona, es van intercanviar les dues primeres posicions: Fugardo (Kids to win), Alonso i Martínez.  Amb aquest resultat, Fugardo referma el liderat a la competició.

A diferència de les anteriors categories, l’open RACC va estrenar el campionat al Circuit d’Osona.  Aquesta primera prova va tenir a Mikel Merino com a gran triomfador, amb dues victòries en les que no va tenir rival. La segona i tercera posició se la van intercanviar a les dues mànegues, a més de 10 segons del vencedor, Jordi Fugardo i Biel Fugardo.

Més informació, al web Escuderia Osona.

 

Sortida de la cursa júnior. Foto: Escuderia Osona.