Josep Viñas, en una imatge de la primera edició. Foto: Via Castrum.

 

La primera edició de qualsevol esdeveniment esportiu és, sempre, un camp de proves.  Allà es pren nota dels aspectes a millorar i de les coses a retocar.  La Via Castrum, la cursa del Castell de Lluçà, que es disputa a Santa Eulàlia de Puig-oriol, no n’és una excepció i per aquesta segona edició s’espera i es desitja que els participants no quedin indiferents i s’emportin, de nou, unes bones sensacions.

D’entrada, s’ha avançat un més i escaig la data de la cursa, passant a disputar-se el pròxim diumenge 7 de maig.  El grup Set de Córrer, organitzador de la cursa juntament amb l’Ajuntament de Lluçà, segueix oferint dos recorreguts: la Via Castrum Express, de 12,5 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu, i la Via Castrum Trail, de 21 quilòmetres i 1000 metres de desnivell positiu.

Podeu accedir al track de la Via Castrum Express o al track de la Via Castrum Trail, clicant-hi a sobre.

El Castell de Lluçà tornarà a ser protagonista de la cursa i, com a novetat, s’ha preparat una mini vertical dins la mateixa cursa on es cronometraran els 800 metres que separen el peu del castell fins al capdamunt amb un desnivell de 164 metres i un pendent del 21%.

Les noves tecnologies segueixen dins de la Via Castrum.  Si bé l’any passat el pas dels corredors pel castell es podia seguir per Periscope, aquest any serà a través de Facebook Live perquè tots els curiosos i amants d’aquest esport ho puguin seguir a distància i en directe.

Pel que fa al nivell esportiu, l’organització ha confirmat la presència de corredors i corredores de primer nivell.  Repetiran els vencedors de l’any passat, Josep Viñas i Anna Macià, així com Jordi Uró, Xevi Vidal, i s’incorporaran figures com Lluis Ruiz, Dani Parés, Anna Comet, Laura Erra o Joan Salamaña, entre d’altres.

Les inscripcions estan obertes i podeu accedir-hi a través del següent enllaç.

Podeu consultar les classificacions de l’any passat clicant sobre el nom de la cursa: VIA CASTRUM EXPRESS o bé VIA CASTRUM TRAIL.

També podeu visualitzar una galeria de fotos oficials de la passada edició.

 

Imatge del podi masculí de la cursa curta de l’any passat, amb Gabriel Crosas, Nil Gaja i Ernest Palau. Foto: FB Via Castrum.